Naršyklės įspėjimo tekstas

Grilio sezonas - neatsiejama vasaros dalis

Atėjo visų ilgai lauktas grilio sezonas – metas, kai galime susitikti su draugais ir šeima, mėgautis gardžiais ant grotelių keptais patiekalais ir iškylomis gryname ore. Lietuvoje grilio sezonas yra ne tik gastronominis džiaugsmas, bet ir bendruomeniškumo bei artumo šventė. Nuo tradicinių šašlykų ir dūmų aromato iki gaivių salotų ir šviežiai iškeptos duonos – grilio šventės yra vienas iš didžiausių vasaros malonumų, suartinančių žmones.

Ši tradicija, giliai įsišaknijusi lietuvių kultūroje, dažnai klaidingai siejama tik su erdviais kiemais ir rūkstančiomis kepsninėmis. Tačiau grilio malonumais gali mėgautis ir daugiabučių gyventojai, surengdami puikius grilio vakarus savo balkonuose ar terasose. Elektrinės kepsninės yra praktiškas sprendimas, leidžiantis organizuoti grilio vakarėlius be atviros ugnies, didelės lauko erdvės ar įsigeriančio dūmų kvapo. Naudojant elektrines kepsnines, prisidedama ir prie aplinkos tausojimo – jos išmeta mažiau teršalų, todėl yra ekologiškesnis pasirinkimas gamtai neabejingiems grilio mėgėjams. 

image6iemp.png

Grilio sezonas Lietuvoje – tai puoselėjama tradicija, peržengianti privačių kiemų ribas. Net ir gyvenantys butuose gali mėgautis kepimo ant grotelių malonumais, organizuoti vakarėlius ir džiaugtis gardžiais vasaros skoniais.